Oljan flödar och börserna faller

Signerat
PUBLICERAD:
Saudiarabien och Ryssland försöker bräcka varandra ekonomiskt genom att producera olja vid full kapacitet.
Foto: Hassan Ammar

Det var en svart måndag på flera sätt. Oljediktaturerna leker chickenrace med världsekonomin som insats. Kriser hinner knappt börja innan nästa mörka moln samlar sig i fjärran. Priskriget om olja kommer troligtvis gå över inom kort. Men effekten av den ekonomiska osäkerheten som följer kan bli förödande.

Att hålla koll på är situationen i Italien. Åttonde största ekonomin i världen, massiva karantäner mot corona och Europas mest skuldsatta stat. Dess vänsterregering lovar att pumpa liv i ekonomin med mer belånade pengar. Var detta slutar kan går knappast att förutspå.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.