Ny ettårig hundutbildning i Forshaga

Publicerad:
Pernilla Pöykiöniemi, utbildningsansvarig för den kommande hundtränar- och coachutbildningen hos Forshagaakademin. Foto: Forshagaakademin

Forshagaakademin utökar sitt utbud med en ettårig yrkesutbildning till hundtränare och coach.

Utbildningen startar i januari nästa år men redan i sommar arrangeras kurser och föreläsningar inom olika hundsporter, idrottspsykologi för tävlingsföraren och vardagsträning.

Forshagaakademin har sedan tidigare ett gymnasieprogram inom hundsport. De nya kurserna vänder sig både till privat personer som vill utveckla sitt intresse och till de som vill ha en yrkesutbildning.

– Hundbranschen är ett stadigt växande område och vi ser ett behov av att skapa utbildningar av hög kvalitet både vad gäller själva hundträningen men också pedagogiken vid kurser och liknande, säger Pernilla Pöykiöniemi som är utbildningsansvarig för den kommande hundtränar- och coachutbildningen hos Forshagaakademin.

Artikeltaggar

ForshagaForshagaakademinHundNyheterSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare