Hoppa till huvudinnehållet

Besviken tvåmålsskytt: "Inget go - dåligt fokus"

Publicerad:
Ett kraftigt brandskattat Färjestad, med åtta ledande spelare borta, förlorade säsongens sista grundseriematch i Karlstad, mot Linköping.
Ett kraftigt brandskattat Färjestad, med åtta ledande spelare borta, förlorade säsongens sista grundseriematch i Karlstad, mot Linköping. Foto: Lisa Olaison

Det blev en tung sista grundseriematch hemma i Löfbergs Arena för ett brandskattat Färjestad, som saknade hela åtta ledande spelare. Förlust, 2-4, mot Linköping.

FBK:s tvåmålsskytt och klart hetaste spelare Jesper Olofsson var besviken. Han snuvades på en hjälteroll.

– För lite jävlar anamma. Inget go, dåligt fokus och slarviga passningar, sade han till CMore.

Förlusten innebar att FBK halkade ner till fjärdeplatsen eftersom HV71 vann mot Luleå. Kampen om plats två till sex är vidöppen inför slutomgången på torsdag. Då väntar en rysare!

CHL på spel

Vill FBK spela i CHL även nästa säsong gäller det att hamna bland de fem bästa - eller vinna SM-guld.

FBK-tränaren Johan Pennerborn analyserade:

– Första var okej sedan ställde vi till det i andra och fick en rejäl uppförsbacke. Vi fick chansen i fem-mot-tre-spelet i tredje perioden och lyckades få in pucken till slut. Sedan blev det energi och bra drag.

Hårt straffade

FBK väntade bara på att få ta ut målvakten och jaga 3-3.

– Men vi blev hårt straffade och fick aldrig chansen, säger Pennerborn och syftar på Linköpings sena 4-2.

FBK saknade åtta tunga namn.

– Klart det påverkar, framför allt när man måste göra om i alla enheterna. Då ser det trubbigt och otajmat ut. Men jag tycker ändå arbetsinsatsen fanns där. Nu är det en omgång kvar och vi laddar för att vinna i Växjö, sade Pennerborn.

Färjestad fick en drömstart med 1-0 genom Jesper Olofsson redan efter en dryg minut. Men Linköping kvitterade innan perioden var slut, snöplig via Per Åslunds skridsko, och hemmaspelet dippade alltmer.

Daniel Viksten hade flera kalaslägen utan att få in pucken i startperioden.

– Trodde att något skulle sitta, sade han.

"För slarvigt"

Viksten var inte nöjd med första perioden.

– Lite för slarvigt. Vi tappar konstiga puckar och måste steppa upp.

Johan Pennerborn var inte nöjd med spelet i mittzonen efter andra perioden.

– Vi måste spela lite rakare. Vi måste få in de som ersätter snabbt i spelet och gjuta mod i dem.

Men uppförsbacken blev tung för FBK efter två perioder. Linköping gjorde både 2-1 och 3-1 i mittenperioden, där FBK hade stora problem.

Jesper Olofsson gjorde två mål och var FBK:s klart hetaste spelare.
Jesper Olofsson gjorde två mål och var FBK:s klart hetaste spelare. Foto: Lisa Olaison

"För dåligt"

– För dåligt. Vi forward supportade inte backarna och visade att vi ville ha pucken. Vi åkte med ryggen mot dem, analyserar Jesper Olofsson.

Sju minuter in på tredje perioden fick FBK en ypperlig möjlighet att närma sig när Linköping drabbades av en dubbelutvisning. FBK jagade en reducering fem mot tre i två minuter - men ingenting hände förrän två sekunder före överlägets slut. Då dundrade kvällens hetaste FBK-spelare, Jesper Olofsson, in 2-3 helt på egen hand.

Målkungen avgjorde

Sedan pressade FBK på i slutskedet för att nå en kvittering. Men väckarklockan hade ringt för sent. Istället stängde SHL:s målkung Broc Little matchen med sitt andra mål för kvällen, när han omarkerad till höger om Marcus Svensson kunde prickskjuta avgörande 4-2, när 1,36 återstod.

FBK saknade hela åtta ledande spelare: Jens Westin, Victor Ejdsell, Gustav Rydahl, Martin Johanson, Michael Lindqvist, Michael Latta, Sebastian Erixon och Linus Johansson.

Det gav juniorerna Leo Lööf och Richard Jägermyr chansen att SHL-debutera.

- Vi dras med ett magsjukevirus med influensasymptom och det vill vi få bort. Därför tar vi tre dagar ledig efter torsdagsmatchen, berättade FBK-tränaren Johan Pennerborn för CMore före matchen.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJesper OlofssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.