Sven, 73, och Magnus, 37, vann på Postkodlotteriet i Arvika

Publicerad:
Sven Wanderoy, Christian "Kicken" Lundqvist och Magnus Wanderoy firar vinsten i Postkodlotteriet. Foto: Anton Eriksson

Under måndagsförmiddagen gästade Postkodlotteriet Arvika.

Programledaren och trummisen Christian "Kicken" Lundqvist delade ut en storvinst till far och son.

Under måndagsförmiddagen gästade Postkodlotteriet Arvika och delade ut vinster till lottinnehavare som bor på Vinkelvägen. De flesta grannarna hade en lott var och vann 62 500 kronor per person.

Sven Wanderoy och hans son Magnus Wanderoy var de enda på gatan som hade fler än en lott. Magnus Wanderoy hade tre lotter och vann därmed 187 500 kronor, och pappa Sven hade hela sju lotter, vilket innebar en vinst på totalt 437 500 kronor.

– Det var väldigt spännande, det gör jag gärna om, säger Sven Wanderoy och fortsätter:

– Man får kanske aldrig vara med om det här något mer, då har man en väldig tur i så fall.

Sven Wanderoy berättar att han har följt alla dragningar genom åren.

– Sen att helt plötsligt få vara med om det själv hade man aldrig kunnat drömma om egentligen, eller drömt har man gjort, men man trodde aldrig att det skulle bli allvar.

Postkodlotteriet delade ut vinster till lottinnehavare på Vinkelvägen i Arvika.
Postkodlotteriet delade ut vinster till lottinnehavare på Vinkelvägen i Arvika. Foto: Anton Eriksson

Upptäcka Sverige

Vad Sven Wanderoy ska göra med pengarna vet han inte riktigt.

– Jag reser inte längre, jag har sett världen, så jag behöver nog inte göra det. Det kan bli någon upptäcktsresa här i Sverige, men vad det blir har jag ingen aning om.

Firar ni något?

– Vi har ätit ihop, men det var inget märkvärdigt, det var som en vanlig lunch. Men det kan bli till helgen. Jag har en till son som har varit sjuk, men om han blir frisk kanske vi kan åka iväg i helgen och äta på något ställe där vi inte har varit förut.

I fredags hörde Postkodlotteriet av sig till grannarna på Vinkelvägen och bad dem att vara hemma under måndagsförmiddagen.

– Vi förstod att någonting var på gång, men vi visste inte hur mycket eller lite det var i belöning, så det var en spännande helg faktiskt, berättar Sven Wanderoy.

Men det här var inte den första vinsten för honom. I början av Leif "Loket" Olssons karriär på Bingolotto vann han 50 000.

Hur var det att vara med på en tv-inspelning?

– Jag reagerade nog inte så mycket på kameran. Visst är det spännande, det är det. Jag ska se det på tv. Jag tycker att det var väldigt intressant, det är ju ett minne som man kommer att prata om.

Inslaget med vinnarna från Arvika sänds på fredag.

Artikeltaggar

ArvikaNyheterPostkodlotteriet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare