Hoppa till huvudinnehållet

Riksdagsledamot gjorde hemtjänstpraktik

Publicerad:
Arman Teimouri (L) följde med Annika Sundin-Hagström och Therese Andersson från Attendo på en hemtjänstrunda. Och besökte bland annat Solveig Ackerot på Färjestad.
Arman Teimouri (L) följde med Annika Sundin-Hagström och Therese Andersson från Attendo på en hemtjänstrunda. Och besökte bland annat Solveig Ackerot på Färjestad. Foto: Lisa Olaison

Arman Teimouri (L) gjorde sina allra första timmar inom vård och omsorg på måndagseftermiddagen. Den värmländske riksdagsledamoten, som just nu gör en praktikturné för att se hur olika jobb fungerar, fick följa med Attendos personal på två hemtjänstbesök i Karlstad.

– Dels vill jag lära mig mer om verksamheten och dels tycker jag att det är kul att komma ut och träffa kunder, säger han.

Bertil och Solveig Ackerot har hemtjänst fem gånger om dagen och besök från nattpatrullen, som är i kommunal regi, på nätterna.

Arman Teimouri diskuterade hur hemtjänsten fungerar med Bertil Ackerot.
Arman Teimouri diskuterade hur hemtjänsten fungerar med Bertil Ackerot. Foto: Lisa Olaison

– Solveig är 87 och jag fyller snart 90, säger Bertil Ackerot som tog emot Teimouri hemma i lägenheten på Färjestad.

Solveig Ackerot har stora problem med båda benen efter en infektion. Hon har haft hemtjänst i två år och bor var fjärde vecka på ett växelboende.

– Vad har det betytt för er att få bo kvar hemma? frågar Arman Teimouri.

– Det har varit helt underbart, säger Solveig Ackerot.

– Så länge man orkar, men förr eller senare går det inte. Men jag ska klara 90 först, sen får vi väl titta på det, säger Bertil Ackerot och skrattar.

Den värmländske riksdagsledamoten hjälpte till med läggningen av Solveig Ackerot.
Den värmländske riksdagsledamoten hjälpte till med läggningen av Solveig Ackerot. Foto: Lisa Olaison

Annika Sundin-Hagström och Therese Andersson från Attendo visade Arman Teimouri hur det fungerar vid flyttning och läggning av en person som Solveig Ackerot.

– Det är helt klart ett tungt arbete, men jag tror att det är roligt också. Och det är naturligtvis väldigt viktigt för att folk ska kunna leva det liv de vill, säger Teimouri.

Vårdföretag som Attendo är politiskt omstridda, men Liberalerna är för privata vårdaktörer.

– Nu pratar vi valfrihet. Vi ska ha mycket valfrihet, men vi ska också ställa krav på vården, säger Arman Teimouri.

Artikeltaggar

Arman TeimouriAttendo careFärjestadKarlstadPolitikVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.