Hoppa till huvudinnehållet

Positivt skadebesked i FBK – Johansson inte borträknad

Publicerad:
Martin Johansson har noterats för 25 matcher och 8 (5+3) poäng denna säsong.
Martin Johansson har noterats för 25 matcher och 8 (5+3) poäng denna säsong. Foto: Christine Olsson/TT

Martin Johansson är inte borträknad.

Mattias Hell i FBK:s medicinska team berättar att det finns förhoppningar om att han kan vara tillbaka i slutspelet.

– Vi kommer att rehabilitera honom som om att han ska göra comeback, säger han.

Det var i mitten på februari som Färjestad meddelade att Marin Johansson ådragit sig en senruptur i triceps och att han i bästa fall blir borta sex till åtta veckor.

Många har sedan dess utgått från att Johansson spelat färdigt denna säsong. Men nu meddelar Mattias Hell att de fått positiva besked i ärendet och att förhoppningen är att ha honom tillbaka i slutspelet.

– Hittills har vi varit lite försiktiga med belastningen eftersom vi inte vetat hur skadad senan är men från och med nu så ökar vi, säger Hell

Det är dock fortfarande inte uteslutet med operation.

– Runt den 17 mars ska vi träffa en specialist som kan ta beslutet men fram till dess kommer vi att rehabilitera som om han ska göra comeback.

Hur stor är sannolikheten att det blir comeback?

– Det kan jag inte svara på. Det handlar om hur stark han blir i armen och anledningen till att vi inte kan ta något beslut förrän den 17 är för att det är så ytterst få som kan det här.

I övrigt är det locket på vad gäller skadeläget nu när slutspelet närmar sig.

Förutom långtidsskadade Martin Johansson, Jens Westin och Michael Lindqvist saknades Victor Ejdsell samt Michael Latta mot Djurgården.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyJens WestinMartin JohanssonMattias HellMichael LattaMichael LindqvistSHLVictor Ejdsell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.