Hoppa till huvudinnehållet

Forsberg (C) slutar som kommunalråd

Publicerad:
Reporter Daniel Larsson
Daniel Larsson
daniel.larsson@nwt.se
Georg Forsberg (C) kommunalråd i Kil.
Georg Forsberg (C) kommunalråd i Kil. Foto: Peder Kaldal

Georg Forsberg (C), 69, lämnar kommunalrådsposten i Kils kommun.

– Det är dubbla känslor. Jag har trivts bra på jobbet och med kontakterna med Kilsborna.

Tanken är att Georg Forsberg, som haft politiska uppdrag i Kil under en lång tid, ska lämna över stafettpinnen till partikollegan Kenneth Bengtsson i slutet av april.

Varför drar du dig tillbaka nu?

– Jag brukar säga att det är hårfärgen. Jag fyller 70 år första april och har hållit på med det här länge. Det har varit mycket intressant och en del viktigt har vi åstadkommit, men nu känns det som att det vore roligt att få mer fritid.

Georg Forsberg säger att han i samband med valet meddelade att han inte ville vara partiets frontfigur i en valrörelse till.

– Det gäller att hitta en ersättare lugnt och fint. Nu har det skett och då passar det att göra ett skifte. För mig var inte datumet eller månaden det viktiga utan att ge ersättaren rimliga villkor att komma in i detta.

Georg Forsberg, som har varit kommunalråd i Kil i cirka tio år, kommer att ha kvar platsen i kommunfullmäktige mandatperioden ut.

Hans efterträdare Kenneth Bengtsson är idag ledamot i kommunstyrelsen.

Artikeltaggar

CenterpartietGeorg ForsbergKilKils kommunNyheterPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.