Hoppa till huvudinnehållet

Två vinster i Örebro för Andreas Andersson

Publicerad:

De värmländska gästerna hade fina framgångar vid Örebros breddtrav under söndagen.

Bäst gick det för Andreas Andersson som tog en dubbel genom att vinna med Sir Armani och Lidaz Katzner.

Den sistnämnde vinnaren imponerade rejält när han tog karriärens första seger.

Andersson ramade in tävlingsdagen i Örebro genom att vinna det första och det sista loppet. Han inledde tillsammans med Sir Armani, som tränas av Axevallaamatören Kenneth Rehn. Sir Armani kördes till ledningen två varv från mål på det kladdiga underlaget. Till slut utmanades han av Roll the Dice, som tränas av Linda Svanberg, och Jan Silvén och vann knappt men trots allt säkert.

Lidaz Katzner tränas av Mikael J Andersson och han imponerade rejält när han från spets var totalt överlägsen efter ett ryck i den sista kurvan.

– Han var väldigt bra. När jag manade på honom i den sista kurvan så bara stack han och jag hade tussarna kvar i mål, informerade Andersson.

Strömberg vann direkt

I det åttonde loppet vann Peter Strömberg med Xanthis Amazing som spurtade till seger med knapp marginal före Drive Launcher i en tät slutduell. Noterbart är att det här var det första loppet i år som Peter Strömberg körde. I samma lopp blev det en tredjeplats från spets för Super Photo Bood och André Bood.

Strömberg hade även Deepak Am till start i ett montélopp och här blev det en tredjeplats tillsammans med Alice Molin.

I det fjärde loppet blev det en andraplats för Sören Ohlzon-tränade Irish Cream Zon tillsammans med Carl Philip Lindblom efter ett rejält slutvarv. I samma lopp spurtade Göran Lihvs Disney in till tredjeplatsen.

I lopp sju blev det en andraplats för Åmålshästen Karen Victory och Tony Magnusson efter att man avslutat det sista varvet ute i spåren från kön.

Artikeltaggar

André BoodAndreas AnderssonJan SilvénMikael J AnderssonÖrebroPeter StrömbergTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.