Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad förlorade mot Örebro Syrianska

Publicerad:
André Jernberg gjorde Karlstads mål via frispark på sin födelsedag.
André Jernberg gjorde Karlstads mål via frispark på sin födelsedag. Foto: Helena Karlsson

Karlstad fotboll förlorade när Örebro Syrianska gästade Airdomen under söndagen. Träningsmatchen slutade 1–2 men för Karlstad var det ett steg i rätt riktning.

– Vi för matchen och skapar ett bra tryck, säger Karlstads tränare David Ekelund.

Träningsmatchen mot Örebro syrianska visade ett steg i rätt riktning för Karlstad, trots att de förlorade i rätt riktning.

Alla mål i matchen tillkom via fasta situationer. För Karlstads del var det André Jernberg som gjorde mål på sin födelsedag när han testade lyckan på frispark efter cirka 40 minuters spel.

Hemmalaget hade dock chanser till fler mål. Bland annat så hade de ett skott i ribban.

– Det är lite blandade känslor. Vi skapar mycket men de (Örebro Syrianska) får också in två lätta mål. Vi känner dock att vi fick till en bättre struktur idag. Defensiven funkade bättre där vi kände att vi hade bättre kontroll, vi var bättre positionerade. Det kändes som att vi förde hela matchen och vi lyckades skapa ett bra tryck med chanser på fler mål.

Vad behöver ni förbättra?

– Det vi måste jobba på är att bli bättre i båda boxarna då deras mål tillkommer i boxen och så måste vi också kunna hota mer i djupled.

Seriespelet drar igång den fjärde April för Karlstad som då spelar mot Haninge på bortaplan. Hemmapremiären äger rum den 13 April mot Luleå på Tingvalla IP.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.