Hoppa till huvudinnehållet

Historisk första match för IF Karlstad fotboll dam

Publicerad:
Lagkamraterna kramar om Elsa Hellstrand efter det första målet någonsin i historien.
Lagkamraterna kramar om Elsa Hellstrand efter det första målet någonsin i historien. Foto: Helena Karlsson

IF Karlstad Fotboll dam har nu spelat sin första match någonsin. Värmlands yngsta damlag spelades i Airdomen mot Arvika under söndagen och lockade mycket publik. Matchen slutade 3–3.

Den första matchen i IF Karlstad fotbolls historia spelades mot Arvika som tillhör en division högre än Karlstad.

Matchen bjöd på mycket mål. Karlstad kunde inte bara göra det första i matchen. Målet var det första någonsin för klubben och tillkom på straff. Den historiska målskytten var Elsa Hellstrand som under de senaste säsongerna har spelat i Mallbacken.

Ida Eriksson slår in sin retur och gör 2–0 målet.
Ida Eriksson slår in sin retur och gör 2–0 målet. Foto: Helena Karlsson

Den stora publiken fick se Karlstad utöka sin ledning ytterligare genom Ida Eriksson som prickade in sin egna retur. Men gästerna kom tillbaka och hade kvitterat innan pausvilan.

I den andra halvleken tog Karlstad återigen ledningen genom Emma Petersen. Men Arvika lyckades med en kvittering i slutet och fastställde slutresultatet 3–3. Det fanns dock lägen till fler mål för båda lagen.

Elin Shützer testar lyckan från distans.
Elin Shützer testar lyckan från distans. Foto: Helena Karlsson

– Vi gör en bra prestation idag. Vi har ju egentligen aldrig spelat på en större yta än sju-manna så det var kul att se. Arvika spelar i en division över oss så det var också kul att kunna mäta oss med dem. Tjejerna var positiva och glada efter matchen. Det märktes att vi blev lite trötta i vissa stunder, men som helhet står vi upp bra. Sen var det ju kul att det lockades så mycket publik som bjöds på en spännande match. Hela långsidan var täckt så det var över 100 personer där fick jag höra, säger Karlstads tränare Ronny Spjuth.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad Fotboll Dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.