Hoppa till huvudinnehållet

SM-guld till Boforstjejer

Publicerad:
Mikaela Dietmann och Matilda Nilsson blev svenska mästare i synchro vid lördagens tävlingar i Malmö.
Mikaela Dietmann och Matilda Nilsson blev svenska mästare i synchro vid lördagens tävlingar i Malmö. Foto: Bofors simhoppsklubb

Det blev en guldmedalj för Bofors simhoppsklubb vid lördagens SM i synchro. Mikaela Dietmann och Matilda Nilsson låg bakom den framgången.

Det var sju par som ställde upp i synchrotävlingen från tre meter i Malmö.

Karlskogatjejerna vann med nästan tio poängs marginal ner till silverparet Hedda Nordstedt och Emilia Nilsson Garip från Malmö. I nästa steg var det en knapp poängs marginal till Nina Janmyr och Elna Widerström, Poseidon, som hoppade hem bronset.

– Mikaela och Matilda hoppade på ett bra sätt och gjorde en fin insats, berömmer tränaren Mathz Lindberg.

Lisa Tiger och Julia Ragén från Bofors placerade sig femma.

– De var inte lika samstämmiga i sin hoppning som de brukar vara.

Alla fyra till final

Samtliga fyra Boforstjejer kvalade in till den individuella finalen på tre meter dit de tolv bästa från försöken tog sig.

– Det var bra gjort att alla fyra gick vidare, tycker Lindberg.

Däremot stämde det inte fullt ut för någon av hans adepter i finalen.

– Det finns mycket mer att göra hoppmässigt. Den rätta skärpan fanns inte den här gången. Det kan ha berott på att de ville så mycket och att nerverna spelade in.

Matilda slutade fyra, Mikaela femma, Lisa sexa och Julia elva.

Vinnare blev Emilia Nilsson Garip, Malmö. Jönköpingstjejen Emma Gullstrand fick den här gången nöja sig med andraplatsen. Elna Widerström, Poseidon, överraskade med en tredjeplacering.

Här hittar du finalresultaten från tre meter

Matilda sjua

Under söndagen tävlades det från enmeterssvikten. Lisa missade finalen med en placerings marginal. I finalen kom Matilda sjua, Mikaela åtta och Juliz tolva.

– Placeringarna är inte det viktigaste även om det handlar om ett SM. Våra tjejer är unga och tävlar mot äldre tjejer. Sammantaget fick inte tjejerna riktigt till det. Det primära är att våga satsa och utföra det som man tränat på, säger Ulrika Knape Lindberg som dels är tränare i Bofors, och dels är förbundskapten.

Hon fortsätter:

– Det handlar om att höja lägstanivån på träningarna för att sedan plocka med det till tävlingar och för att i nästa steg höja nivån.

Om två veckor väntar en tävling i Schweiz för Matilda, Mikaela och Julia som även tidigare – med mycket bra resultat – representerat det svenska landslaget.

Artikeltaggar

Bofors SimhoppsklubbJulia RagénLisa TigerMathz LindbergMatilda NilssonMikaela DietmannSimsportUlrika Knape Lindberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.