Hoppa till huvudinnehållet

Swamp Dogg - Souldränkt countrytwang

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Souldränkt coutrytwang som målar upp bilden av smutsiga hattbrätten under stekande sol likväl som sval elegans. Swamp Dogg, eller Jerry Williams Jr som han heter, har varit verksam sedan 60-talet. Countryn har varit med från barnsben och visst går det att höra att Sorry You Couldn't Make It vilar i en nostalgisk feelgoodaura som blickar tillbaka på svunna tiders grundpelare.

Swamp Dogg blandar varm soul med skitig country.
Swamp Dogg blandar varm soul med skitig country.

Med Sorry You Couldn't Make It är det i ena sekunden värmande soul för att i nästa vila mer på pelaren av traditionell och skitig country. Istället för att göra renodlad soul eller renodlad country vävs Swamp Doggs musik samman och bildar ett eget sound som är både lekfullt och angenämt. Dansbaneromantik med Don’t Take Her (She’s All I Got) medan Family Pain går i en släpigt rökig blueston. Med låten Billy landar Swamp Dogg ner i berättarstolen vid pianot. Sorry You Couldn't Make It skiftar mellan ytterligheterna. Finstämd elegans, crack, humor och en stor dos berättarrikedom.

Bästa låt: Family Pain

Artikeltaggar

CountrymusikMusikRecensionSkivorSoul