Stafetten flyttar in till stan – banan läggs runt Sundstatjärn

Publicerad:
Maratonstafetten flyttar in till stan och blir Värmlandsstafetten. Från vänster ser vi arrangörerna Johan Engberg, Sten Leandersson, Cissi Östlund, Per-Anders Bergman och Henrik Gustavsson. Foto: Mikael Adamsson

Nu ska OK Tyrs och IF Götas Maratonstafetten få ett helt nytt och uppfräschat utseende.

Man byter både namn, upplägg och bansträckning.

– Från och med nu kallar vi den Värmlandsstafetten och banan blir förlagd runt Sundstatjärn, säger Göta-bossen Johan Engberg.

IF Göta och OK Tyr har under flera år arrangerat Karlstad maratonstafett med Tyrstugan som bas och Tyrskogen som arena.

Sedan 2013 har företag, föreningar och kompisgäng utmanat varandra över ett halvt eller helt maraton. Stafetten har under de här åren lockat mellan 40 och 80 lag och toppnoteringen är drygt 1 000 deltagare vid ett och samma tillfälle.

Nu ska konceptet utvecklas.

I nysatsningen Värmlandsstafetten springer man runt Sundstatjärn.

– Nytt är också att det gäller att samla meter. Stafetten går ut på hinna så långt som möjligt på två timmar, berättar IF Götas Johan Engberg.

Andra fördelar är de rent logistiska - tillgängligheten och bättre möjligheter till parkering, med mera.

– Ambitionen var att hitta ett koncept som blir tightare för de deltagande lagen, nu kommer alla att gå i mål samtidigt vilket känns riktigt bra, säger Henrik Gustavsson från huvudsponsorn LBC Frakt.

Premiären sker den 22 april.

Stafetten löps på en varvbana runt Sundstatjärn som mäter 1 270 meter. Man växlar deltagare efter varje varv och lagen ska bestå av fem till 15 löpare.

Alla lag som deltar första gången får en stafettpinne med sin logotyp på.

– Vi hoppas ju att det ska bli en happening, något av en publikfest. Inte minst med tanke på att man nu ser löparna under hela varvet till skillnad från terrängbanan vid Tyrstugan, säger OK Tyrs Per-Anders Bergman.

Artikeltaggar

IF GötaJohan EngbergOK TyrPer-Anders BergmanSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare