James Taylor - Varmt och vänligt

Skivor
PUBLICERAD:

Trots en 50 år lång och hyfsat konstant karriär har James Taylor inte direkt övergödslat skivmarknaden, i synnerhet inte den senare halvan. Ett par av skivorna har dessutom ägnats åt covers och julsånger och nu är det dags igen.

Precis som många andra generationskamrater, typ Rod Stewart, Willie Nelson och Bob Dylan, ger han sig på den amerikanska låtskatten och det var väl snarast en tidsfråga. Egentligen gör han inte mycket spektakulärt med låtarna, mer än att svepa in dem i sitt karaktäristiska uttryck och, framförallt, sin mjuka och tröstande röst. Just rösten passar extra bra för dessa klassiska låtar från filmer, scener och musikaler, i snygga arrangemang och gräddat med försiktigt blås vid behov. Ibland blir det möjligen lite för flyktigt, men den som gillar Taylor sen tidigare blir inte besviken och nytillkomna lyssnare kommer att värmas av en skön och vänlig skiva.

Bästa låt: Teach me tonight

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.