Hoppa till huvudinnehållet

Fyra nya naturreservat i Värmland

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Nu har ännu fler fjäll, myrar, skogar och vatten fått skydd i Sverige.

Sverige har under 2019 fått totalt 181 nya naturreservat och fyra av dem ligger i Värmland. Den utökade ytan som fått skydd i Värmland uppgår till 2265,6 hektar och består främst av barrskog och våtmark. Tre av de fyra nya reservaten är Päggonätto, Åskakskölen och Persby-Gillersberg och ligger i Torsby kommun. Det fjärde är Ryen och ligger i Grums kommun. I Värmland finns totalt 205 naturreservat av Sveriges dryga 5100.

Artikeltaggar

NaturreservatNyheterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.