• idag
  28 mars
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 mars
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Body Count - Politik, attityd och frustration

Skivor
PUBLICERAD:

Body Count

Carnivore
(Century Media)

På föregångaren Bloodlust från 2017 visade Ice-T och hans rap metal-gäng att Body Count är mer än en trött nittiotalskvarleva. Bloodlust var riktigt bra och konstellationens sjunde studioalbum uppnår stundtals samma kaliber.

Ice-T jobbar i kreativ medvind och medelst genuin attityd, sorg och mörk ilska landar den samhällskritiska musiken helt rätt. Carnivore har både ett sofistikerat innehåll, integritet och ett samtidsanpassat arv som håller.

Bäst blir musiken när den kontrollerat riktade ilskan får längre löplina och utmanövrerar det sentimentala och i vanlig ordning hyllas Los Angeles-rapparen en av sina musikaliska förebilder. Denna gång framlidne Lemmy Kilmister och hans Motörhead i en förvånansvärt babil Ace of spades-version.

Gästspelen från bland annat Evanescences Amy Lee och Hatebreeds Jamey Jasta är trevliga utan att blixtra. Att blanda rap, metal-riff, hardcore och groove med South Central-dramaturgi är vanskligt, men Ice-T gör det med stil.

Bästa låt: Colors – 2020

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.