Vänsterreflexer i vägen

Signerat
PUBLICERAD:
Byrån hoppas att 2020 blir året de släpper och vi får en ny regering.
Foto: TT
Men så är det också ganska uppenbart vilket parti som är slösa och vilket som är spara i regeringen, skriver Byrån.

Riksdagens talman Andreas Norlén hängde nyligen i ett av institutionens möbelförråd. Där stötte han på gammalt emballage, i form av en sida från Dagens Nyheter år 1967. I en artikel om högertrafikomläggningen konstaterar en intervjuad trafikpsykolog: ”Det dröjer till ungefär år 2020 innan Sverige blir helt fritt från människor som plötsligt kan reagera galet i högertrafiken därför att gamla vänsterreflexer dyker upp.” Uppenbart är att dessa, i vart fall för Liberalerna och Centern, verkar ha hängt kvar över valet 2018 och sitter i ännu. Byrån hoppas att 2020 blir året de släpper och vi får en ny regering.

Intet nytt under (s)olen

Tobias Lundin Gerdås, statssekreterare hos socialminister Lena Hallengren (S), och bördig från Lysekil hostar betraktelser ur historiens skägg. På mikrobloggen Twitter delar han med sig av att han själv blev rånad som 16-åring på besök nere i Göteborg. Så om rånvågen mot unga konstaterar han: ”Ingen ny företeelse.” Lundin Gerdås verkar dock missa att våldet nu även tagit sig till sörgårdsidyllen Lysekil vid västerhavets rand. I höstas utsattes en familj där för ett mardrömslikt rån. ”Bland annat bröt rånarna käken på en man i bostaden genom slag med både en hammare och en vinflaska”, berättar Göteborgs-Posten. Men vid närmare eftertanke var det säkert vardagsmat i bortförklaringarnas rike det också.

De snålas gäng

Ränderna går inte ur. De gamla teveprofilerna och numera MP-europaparlamentarikerna Alice Bah Khunke och Pär Holmgren har startat en skvallershow från Bryssel. Där har ”de snålas gäng” diskuterats. Alltså Nederländerna, Danmark, Österrike och Sverige – länder som pröjsar mer till EU än de får tillbaka. Konfronterad med uppgifterna ska statsminister Stefan Löfven (S) ha dementerat namnet på klubben och menat att det var mer som föreningen skattebetalarnas vänner. Byrån välkomnar Löfvens nya engagemang för alla som betalar statens kalas, det är faktiskt ganska sällan man får anledning att se Socialdemokraterna som föredöme i budgetsammanhang. Men så är det också ganska uppenbart vilket parti som är slösa och vilket som är spara i regeringen.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.