Hoppa till huvudinnehållet

Anna-Karin Palm berättar om Lagerlöfboken

Publicerad:
Författaren Anna-Karin Palm kommer till Årjäng den 8 mars och till Arvika den 9 mars.
Författaren Anna-Karin Palm kommer till Årjäng den 8 mars och till Arvika den 9 mars. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Hur är det att beskriva en litterär superkändis, som många redan har en färdig bild av? Författaren Anna-Karin Palm vet. Hon gästar Årjängs bibliotek på söndag och Arvika bibliotek på måndag, för att berätta om sin bok om Selma Lagerlöf.

"Jag vill sätta världen i rörelse - en biografi över Selma Lagerlöf" heter boken, som kom ut i augusti i fjol och handlar om Selma Lagerlöf och hennes liv, långt bortom sagotantsklichéerna.

"Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner" - så beskrivs Selma Lagerlöf i bokförlaget Albert Bonniers faktatext om boken.

När Anna-Karin Palm gästar biblioteken i Årjäng och Arvika kommer hon att berätta om hur hon gjorde för att få fram människan Selma Lagerlöf och en annan, djupare bild än den gängse. Hon ska också göra nedslag i Selma Lagerlöfs liv, en berättelse som förutom författarskapet också rymmer kvinnokamp, politik, idévärld och vänskap och mycket mera.

Artikeltaggar

Anna-Karin PalmÅrjängÅrjängs bibliotekArvikaArvika stadsbibliotekBonniersFörfattareLitteraturNöje/KulturSelma Lagerlöf

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.