Temadagar kring hopp i Värmland och Dalsland

Publicerad:
Stefan Holm föreläser under temadagarna Livet värt att leva den 24-28 mars. Foto: Tommy Andersson

Temadagar kring hopp arrangeras i slutet på mars runt om i Värmland och Dalsland. Föreläsningar blandas med samtal, utställningar och aktiviteter.

Temadagarna Livet värt att leva arrangerades för första gången 2009, detta är nionde gången i ordningen som de anordnas. Det är Karlstads stift församlingar tillsammans med samarbetspartners som den 24-28 mars arrangerar ett 50–tal programpunkter runt om i Karlstad stifts område. Årets tema är hopp.

– Vi känner att vi befinner oss i en tid där man måste komma med hopp. Hopp är inte ett passivt betraktande utan ett aktivt initiativ. Det är många sportprofiler med i programmet men det finns också en bredd, säger projektledare Lena Olsson.

Bland annat kommer Stefan Holm att berätta om hur viktigt hopp är i livet, Caroline af Ugglas lär ut sångtekniker och Marit Kapla har författarafton. Varje dag blir det också promenad i Mariebergsskogen och ett flertal utställningar.

– Det är viktigt för oss att dagarna är kostnadsfria. Det här ska vara tillgängligt för alla. Visst, det kan bli lapp för luckan men då är det, det som begränsar och inte plånboken.

Tidigare teman har varit mord, ont och gott, tillit, och skam. Efter att temadagarna är över, kommer det finnas mer information på webbplatsen om vissa föreläsningar och aktiviteter.

– Vi märkte att vissa evenemang gav ringar på vattnet och vi ville ta upp det. Nu öronmärker vi dem och lägger ut mer info på webbplatsen för den som vill fördjupa sig i efterhand. Man kan inte göra revolution på några dagar men man kan sätta en sten i rullning, säger Lena Olsson.

Artikeltaggar

DalslandLivet värt att levaMariebergsskogenMarit KaplaNyheterStefan HolmSvenska kyrkanVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare