Hoppa till huvudinnehållet

Spin of Hope trampar på för cancersjuka

Publicerad:

Premiärupplagan i fjol inbringade 34 500 kronor till Barncancerfonden. Den 21 mars genomförs Spin of Hope för andra gången i Säffle, och arrangörerna tror att man kan slå förra årets siffror rejält.

– Det är ett så effektivt sätt att uppnå stora summor, säger spinninginstruktören Tomas Wiklander.

"Alla som kan cykla, kan vara med och bidra", säger Tomas Wiklander, som kommer att vara instruktör.
"Alla som kan cykla, kan vara med och bidra", säger Tomas Wiklander, som kommer att vara instruktör. Foto: Marina Johansson

Spin of hope är ett spinningevent som anordnas i hela landet. Syftet är att stödja och hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer genom att samla in pengar till Barncancerfonden. Konceptet är enkelt: företag, föreningar och privatpersoner bokar en spinningcykel på ett gym under tolv timmar – från sju till sju. Varje cykel kostar 1500 kronor att hyra, men det finns också "guldcykel" och "diamantcykel" för 3000 respektive 10 000. Varje cykel är bokad för samtliga timmeslånga pass, men hur man fördelar de passen är upp till var och en som hyr. Man kan vara upp till tolv personer som kör en timme var, eller – om man är sugen på en rejäl utmaning – kör man alla tolv timmar solo. Utöver lagavgiften, som går oavkortat till Barncancerfonden, kan alla som vill skänka en gåva till evenemanget utan att själva vara med och cykla.

Den 21 mars ska 50 000 kronor trampas ihop till Barncancerfonden genom Säffleborna och Silensjös gym. Bröderna Silensjö – Robert, Jimmie, Rickard och Christian – samt instruktören Tomas Wiklander och Therese Tingberg i Medhjältarna tror på en ny succé.
Den 21 mars ska 50 000 kronor trampas ihop till Barncancerfonden genom Säffleborna och Silensjös gym. Bröderna Silensjö – Robert, Jimmie, Rickard och Christian – samt instruktören Tomas Wiklander och Therese Tingberg i Medhjältarna tror på en ny succé. Foto: Marina Johansson

"Självklart"

Det blev en succé när Spin of Hope arrangerades för första gången i Säffle i fjol. Då var det Medhjältarna som arrangerade tillsammans med HS Gym. Sedan några månader tillbaka är det Silensjös Gym i lokalerna. Förfrågan att vara med och arrangera årets event kom nästan samma dag som bröderna Silensjö tog över gymmet, och det fanns aldrig några tveksamheter kring det.

– Nej, det är klart att man ska hjälpa till på de sätt som man kan. Så det kändes självklart att låna ut våra cyklar, säger Robert Silensjö.

Appar som registrerar sträcka, kalorier, puls etc gör träningen lättare och roligare.
Appar som registrerar sträcka, kalorier, puls etc gör träningen lättare och roligare. Foto: Marina Johansson

Under evenemangsdagen är det öppet hus på gymmet och det kommer att finnas fler aktiviteter som genomförs till förmån för Barncancerfonden.

– Massören Lisbeth Andersén kommer att ge behandlingar för bara 100 kronor, och allt går oavkortat till insamlingen, säger Therese Tingberg i Medhjältarna.

Förra årets slutsumma om 34500 kronor var långt över förväntan. Man har därför vågat sätta ett nytt och högre mål om 50 000.

– Det är ett effektivt sätt att uppnå stora summor, säger Tomas Wiklander, som kommer att vara en av instruktörerna.

"Det är klart att man ska hjälpa till på de sätt som man kan", säger Robert Silensjö, till vänster.
"Det är klart att man ska hjälpa till på de sätt som man kan", säger Robert Silensjö, till vänster. Foto: Marina Johansson

Det går att anmäla sig ända fram till starttiden, men vill man vara säker på att vara med gör man klokt i att anmäla sig så snart som möjligt. Platserna tar slut fort – i fredags var åtta av de fjorton cyklarna bokade.

– Jag skulle bli väldigt förvånad om platserna inte blir fyllda, säger Tomas Wiklander.

Artikeltaggar

BarncancerfondenMedhjältarnaNyheterSäffleSpin of hope

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.