Hoppa till huvudinnehållet

Mardrömsslut stoppar inte Österberg

Publicerad:
Jimmie Österberg från Arvika satsar vidare i RallyX Nordics crosscarklass.
Jimmie Österberg från Arvika satsar vidare i RallyX Nordics crosscarklass. Foto: MPA Creative

Jimmie Österberg hade en mardrömsavslutning på förra säsongen.

Men 25-åringen från Arvika laddar ändå om och kör vidare i crosscarklassen i RallyX Nordic.

Österberg gick upp i ledningen inför sista tävlingen i fjol och kom till finalen i Tierp med endast tre poängs försprång före klubbkompisen Nils Andersson. Det var upplagt för en stenhård batalj. Men redan på andra träningen tappade Österbergs motor effekt och gav senare upp. Teamet bytte till en lånemotor som de visste inte var helt okej men det var den enda som fanns tillgänglig. Med en defekt motor lyckades Österberg ändå köra till sig två poäng och räddade andraplatsen i mästerskapet bakom Nils Andersson.

Jimmie Österberg berättar att det tog ett tag att komma över avslutet på förra säsongen.

– Men nu har jag efter en hel del funderingar bestämt mig för att göra ännu en satsning i samma klass. Jag har ju tagit brons 2018 och silver 2019 så vi gör ett försök under 2020 att ta guldmedaljen i RallyX Nordic, säger han.

Österberg i full fart.
Österberg i full fart. Foto: MPA Creative

Crosscar har inför årets säsong växt lite till i serien då flera av de stora rallycrossteamen gör satsningar även i den klassen. Österberg gör dock en privatsatsning.

– Vi har kört privat sen vi började och jag har ett riktigt bra team som vi väljer att jobba vidare på. Det är klart att man blir sugen på att köra för något av de större teamen när man väl får förfrågan, men vi känner att vi har ett bra koncept och kör vidare på det i år.

Så här körs Rally X Nordic: Höljes 23–24/5 (två deltävlingar), Nysum i Danmark 6–7/6 (två deltävlingar), Finnskogbanen i Norge 25–26/7 (två deltävlingar), Tierp 26–27/9.

Artikeltaggar

CrosskartJimmie ÖsterbergNils AnderssonRallycrossRallyX

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.