Hoppa till huvudinnehållet

Kil åkte ut i kvalet

Publicerad:
Kil räckte inte till mot Orsa och förlorade matchserien med 0–2.
Kil räckte inte till mot Orsa och förlorade matchserien med 0–2. Foto: Ove Rydh

Drömmen om spel i Hockeyettan är nu död för Kil som åkte på två raka förluster mot Orsa. Måstematchen i returen förlorades med 1–6 och Kil åkte därmed ut i kvalet till Hockeyettan och nästa säsong väntas fortsatt spel i Hockeytvåan.

Efter att de förlorade första matchen mot Orsa på hemmaplan med 2–6 så var det ett måste att vinna i returen för att tvinga fram en sista avgörande match.

Efter en mållös förstaperiod såg allt ljust ut för värmlänningarna. Men i mitten akten kunde Orsa dra ifrån till 4–0 inom loppet om fem minuter och det skulle då till mycket för att Kil skulle klara av ett avancemang.

Christian Rockmyr skulle ge en ny chans för Kil när han reducerade efter tolv minuters i den tredje i numerärt överläge. Men bara tre minuter senare kunde Orsa återigen utöka sin ledningen och matchen var därmed avgjord. Hemmalaget kunde också fastställa slutresultatet 6–1 innan 60 minuter var spelade och Kil är därmed bort i Kvalet till Hockeyettan.

Artikeltaggar

IshockeyKils AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.