Hoppa till huvudinnehållet

Två av Teknikmagasinets butiker i Värmland blir kvar

Publicerad:
Reporter Christer Wik
Christer Wik
christer.wik@nwt.se
Efter att de nya ägarna tog över Teknikmagasinet står det nu klart att två av de fyra värmländska butikerna lever vidare, den på Bergvik (bilden) och den i Töcksfors shoppingcenter.
Efter att de nya ägarna tog över Teknikmagasinet står det nu klart att två av de fyra värmländska butikerna lever vidare, den på Bergvik (bilden) och den i Töcksfors shoppingcenter. Foto: Helena Karlsson

I januari kom beskedet att butikskedjan Teknikmagasinet hade gått i konkurs. I Värmland fanns då fyra butiker med 20 anställda.

Efter att en ny ägare har tagit över är det nu klart att två av butikerna blir kvar, belägna på Bergvik och Töcksfors.

Det var efter flera år med vikande försäljning tillsammans med dyra hyreskontrakt som Teknikmagasinet avbröt sin rekonstruktion och begärde bolaget i konkurs.

Då fanns det 135 butiker, 85 i Sverige och 35 i Norge. Senare gick småländska Ambia Trading Group in som ny ägare och i samband med konkursen stängdes 25 av de svenska butikerna.

Därefter har Ambia valt att stänga ytterligare åtta svenska butiker och totalt kommer man att driva vidare sammanlagt 87 Teknikmagasinet-butiker med 400 anställda i de två länderna.

– Urvalet bygger på butikernas lönsamhet i kombination med en utvärdering av framtida möjligheter med varje specifikt läge i förhållande till den utvecklingsplan som gäller för hela rörelsen, skriver de nya ägarna i ett pressmeddelande.

För Värmlands del innebär det att butiken på Bergvik i Karlstad och den i Töcksfors shoppingcenter blir kvar, medan de i Mitticity i Karlstad och i Charlottenbergs shoppingcenter lades ner för någon vecka sedan.

"Känns jätteskönt"

– Det känns jätteskönt att vi har fått beskedet att vår butik blir kvar. Det har varit en ganska oviss månad för oss.

– Här är vi fyra fast anställda och har fyra extrapersonal och verksamheten kommer att drivas vidare som tidigare. Den här butiken har alltid gått bra, säger butikschefen Fredrik Jansson.

Även hans kollega i Töcksfors Simon Eriksson är glad.

– Ja, det känns riktigt bra. Nu kan vi andas ut. Här är vi fyra fast anställda och en extra och har mycket norska kunder. Framför allt kring de stora högtiderna är det hög försäljning.

Artikeltaggar

CharlottenbergKarlstadNyheterNäringslivTeknikmagasinetTöcksfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.