• idag
  3 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Night Crowned - En delikat uttryckssymbios

Skivor
PUBLICERAD:

Night Crowned

Impius viam
(Noble Demon)

Trots att svenska Night Crowned endast släppt en ep tidigare så låter fullängdsdebuten som ett verk av ett gäng som äter den här typen av svängig death metal till frukost. Kvartetten bildades 2016, men har man en trummis från Dark Funeral och medlemmar från Unguided och Cipher System så finns det rutin att plocka fram.

Impius viam känns friskt modern utan att bli för polerad, dock gynnar den rena ljudbilden bandets melodiska uttryck. Tänk nittiotalsinspirerad Göteborsdöds med sentida Dark Funerals svarta penseldrag, Hypocrisys träffsäkert svängiga puls och Deathstars finessfulla syntighet så hamnar du någorlunda rätt. Ken Romlins väsande demonsång är ytterligare ett vapen som lyfter albumet till nästa nivå. Det här kunde ha kollapsat i ett smörigt inferno med dominanta symfoniska element, trötta riff och en ljudbildsdräpande skönsång. Men icke, killarna har hittat en delikat symbios där de olika inslagen förstärker och kompletterar varandra.

Bästa låt: Nocturnal pulse

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.