Marknad med mat, hantverk och Sjöräddningens nya svävare

Publicerad:
Lena Örtlund, till höger, är intendent på Kristinehamns historiska museum. Den 29 februari är det dags för en mat- och hantverksmarknad på museet, som även gästas av Sjöräddningen i Kristinehamn. Foto: Mats Zetterberg

Hallå där, Lena Örtlund, intendent på Kristinehamns historiska museum som anordnar en mat- och hantverksmarknad med besök av Sjöräddningen i Kristinehamn den 29 februari.

Berätta om marknaden!

– Det är en mat- och hantverksmarknad som vi tidigare har anordnat tillsammans med organisationen Omtänksamma Kristinehamn. Sedan januari 2019 är det bara vi som anordnar den, då den alltid har hållits i våra lokaler. Nu har vi kört ett år, och tidigare har det bara funnits mat men nu finns även hantverk.

Hur ofta arrangeras den?

– Den anordnas varje sista lördag i månaden. På sommaren arrangeras den utomhus på museets innergård.

Vad kan besökarna se eller köpa med sig?

– Det finns grönsaker, blommor, ägg, ostkaka, bröd honung, smide och påskhantverk... En av utställarna är Ylvas skaparlust, som brukar ställa ut ullkonst och andra alster.

Hur många utställare kommer att finnas på plats?

– Den här gången blir det elva stycken. Men det brukar variera från gång till gång.

Hur många besökare väntas?

– Vi förväntar oss några hundra. Det brukar komma runt 300-800 besökare till marknaden. Det är bra för oss eftersom att marknaden hålls på Kristinehamns historiska museum, vilket leder till att fler upptäcker museet. Det blir en "win-win situation".

Och på lördag är även Sjöräddningen på plats?

– Precis! De ska visa upp sin nya svävare. Så är man nyfiken på den eller vill veta mer om vad Sjöräddningen i Kristinehamn gör så kan man komma förbi och prata med dem.

Artikeltaggar

KristinehamnLena ÖrtlundMarknaderNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare