• idag
  3 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Johnossi - Dynamiskt yin och yang

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Johnossi

Torch // Flame
(BMG)

Inför sitt sjätte album Torch // Flame har Johnossi sökt sig tillbaka till en dynamisk råhet. Tillsammans med producenten Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Refused med flera) har medlemmarna John Engelbert och Oskar ”Ossi” Bonde undersökt sina personliga olikheter, vaggan mellan impulsivitet och trygghet.

På Torch// Flames vilar en nostalgisk och värmande energi över albumets första spår Hot Thought som sätter sina gnagande rockslingor rätt in i magen. Det övergår i en växande energi in i Longer The Wait, Harder The Fall. Albumets titelspår är totala motsatsen, där övergår det växande in i ett vaggande lugn med stadig rytm, sprakande akustisk gitarr och pianoklang. Yin och yang, en dynamik som speglas albumet igenom. Vad som dock faller i slutet är låtarna. Det börjar bra och gripande för att avslutas med låtmaterial som håller en anonymare karaktär med radiovänliga tunga rockriff och ballader, men det sätter sig tyvärr inte.

Bästa låt: Longer the Wait/Harder The Fall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.