Färjestadsdubbel på Momarken

Publicerad:
Morgan Ivarsson vann med Amigo Racer. Foto: Björn Martinsson

Det blev en fin lunch på Momarken för de värmländska gästerna när både Amigo Racer och Test Drive vann lopp.

Amigo Racer slog till i den andra V4-avdelningen tillsammans med sin tränare Morgan Ivarsson. Efter ett lopp som fyra i andraspår satte Ivarsson in attacken ut på den sista långsidan och det bet bra per omgående för Amigo Racer.

En bit in på upploppet kopplades segergreppet och segern blev säker. Amigo Racer vann på tiden 15,3 över kort distans och han avslutade de sista 800 meterna på 13,5.

I V4-avslutningen hade Erik Berglöf hittat en mycket lämplig uppgift åt Test Drive. Från ett fjärdespår bakom startbilen kunde de överta ledningen tidigt och det första halvvarvet öppnades på 11,0 och kilometern på 13,8.

I utgången av den sista kurvan drog Berglöf det norska huvudlaget och Test Drive fick direkt ett par längders försprång och vann på tiden 13,2/1 640 meter.

I V4-3 blev det en andraplats för Anotherdewey och Glenn H Persson efter ett invändigt smyglopp och i samma lopp slutade Marcus Hultman trea med Örebrohästen Whega.

Artikeltaggar

Erik BerglöfGlenn H PerssonMarcus HultmanMomarkenMorgan IvarssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare