Hoppa till huvudinnehållet

Tredje raka för Goops slovenska häst

Publicerad:
Frodo S. fortsätter att vinna på svensk mark.
Frodo S. fortsätter att vinna på svensk mark. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Slovenienfödde Frodo S. har gjort tre starter i Björn Goops träning och han är fortfarande obesegrad i sin nya regi.

– Han är inte stor men har ett hjärta av guld, berömde Goop efter segern på Solvalla.

Frodo S. har gjort samtliga sina starter på svensk mark på Solvalla och på onsdagskvällen var det dags för en ett nytt framträdande.

Frodo S. kördes till spets 1 400 meter från mål men han blev rejält utmanad när S.G.Sherman kom upp på utsidan och tryckte på ut på slutvarvet. I utgången av den sista kurvan gjorde Goop ett ryck och Frodo S. vann säkert på tiden 14,3 över medeldistans.

– Frodo S. är väldigt duktig, han är inte stor men har ett hjärta av guld. Min häst var lite trött till slut men han kämpade och ville inte släppa någon förbi sig och det är ett intryck som man gillar, sa Goop.

Sköter Frodo S. gör Henrik Åslund.

Goop hade även andraplats med Un Mec d'Or, som avslutade snabbt bakom vinnande Drooping efter en sen lucka, innan V86-loppen.

Andraplats för Mahony

På Åby blev det en andraplats för Paw Mahonys Livi Opal H.M. innan V86-spelet. Efter ett lopp i rygg på ledaren spurtade Livi Opal H.M. bra på open stretch och var inte stort slagen av Red Sea Crossing, men man fick en placering då Cash Bore galopperade med segern klar.

Åtta rätt på V86 gav 65 597 kronor och de mest imponerande vinnarna kom i de två avslutande avdelningarna.

I den sjunde avdelningen tvingades fyraårige King of Everything att öppna 500 meter på 08,9 för att komma till ledningen men trots det vann han säkert.

I den sista avdelningen gjorde Sir Ratzeputz den första starten sedan den 16 mars förra året och vann överlägset på den grymma tiden 12,2/2 160 meter med voltstart.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopPaw MahonySolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.