Hoppa till huvudinnehållet

Polisen jagade A-traktor i 150 genom bostadsområden

Publicerad:
Natten till i onsdags jagade polisen en A-traktor – men inte den här på bilden – i hastigheter upp till 150 kilometer i timmen.
Natten till i onsdags jagade polisen en A-traktor – men inte den här på bilden – i hastigheter upp till 150 kilometer i timmen. Foto: Jesper Sydhagen

Natten till onsdagen jagade polisen tre unga tonåringar i en Epa-traktor – i hastigheter upp till 150 kilometer i timmen!

Vid halv två i onsdags natt fick en polispatrull syn på en så kallad Epa-traktor, en A-traktor som körde runt i stadsdelen Viken i Karlstad. Fordonet höll en hög hastigheter, betydligt högre än de 30 kilometer som är den högsta tillåtna hastigheten för A-traktorer.

När poliserna försökte stoppa traktorn för en kontroll, ökade istället föraren hastigheten.

Ville inte

Och det tog ett par mil och dröjde en halvtimme innan de fick stopp på de flyende tonåringarna.

– Patrullen ville ju inte knuffa fordonet av vägen, trots att det gick i hastigheter upp till 150 genom bostadsområden i Karlstad, Vålberg och Grums, säger polisens pressinformatör Bjarne Andersson.

Först vid tvåtiden blev det stopp vid Södra skolan i Grums.

Grov vårdslöshet

Två av de tre 15- och 16-åringarna som satt i traktorn fick poliserna tag på direkt. Deras jämnårige kamrat som suttit bakom ratten hann smita. Men han är identifierad.

Nu är A-traktorns ägare misstänkt för medhjälp till olovlig körning. Föraren som smet, som saknar traktorkort, är misstänkt för olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat på polismans tecken.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov vårdslöshet i trafikGrumsKarlstads kommunNyheterOlovlig körningVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.