Hoppa till huvudinnehållet

Tuff kamp om "90-talspubliken"

Publicerad:
Två 90-talsfester arrangeras i Karlstad påsamma datum. Foto: ADAM IHSE / TT

Som NWT avslöjade i förra veckan arrangerar Bröderna Olsson en festival med musik från 90-talet i Mariebergsskogen den 28 augusti. Senare samma dag släppte Nöjesfabriken ett liknande arrangemang på samma datum.

– Vi hade aldrig lagt festivalen på det datumet om vi vetat att Nöjesfabriken skulle köra samma dag. De gick ut efter oss, säger Mattias Olsson på Olssons brygga.

– Det är väldigt olyckligt, absolut. Främst för publiken.

Hur kommer krocken att påverka er?

– Som det ser ut nu, inte alls, vi släppte våra biljetter i dag och har fått en raketstart.

Mattias Olsson arrangerar ”Vi som älskar 90-talet”.
Mattias Olsson arrangerar ”Vi som älskar 90-talet”. Foto: Pressbild

Finns det publik i Karlstad och Värmland för två evenemang av så lika karaktär under samma helg?

– Det återstår att se. Många har rört ihop de olika evenemangen, det har vi sett i kommentarer på sociala medier. Men det kommer nog att bli mer klart inom kort. Jag hoppas båda drar fullt hus! Som vi ser det gör vi en festival i Mariebergsskogen, ett större format. Vi väljer att inte fokusera på vad Nöjesfabriken gör.

Har ni haft kontakt med Nöjesfabriken kring det här?

– Ja.

Hur låter de tongångarna?

– Vi har en bra dialog med vi har olika syn på det här.

90-talsfestival till Mariebergsskogen
Peter Eriksson, här med kollegan Willi Schmidt till vänster, på Nöjesfabriken i Karlstad.
Peter Eriksson, här med kollegan Willi Schmidt till vänster, på Nöjesfabriken i Karlstad. Foto: Carl Edlom

Byggt upp en publik

Festivalen i Mariebergsskogen heter ”Vi som älskar 90-talet”, Nöjesfabrikens fest heter ”Night Of The 90s - Summer Festival”.

– Det handlar om dålig tajming såklart. Och dålig kommunikation, säger Peter Eriksson på Nöjesfabriken.

– Vi har byggt upp en publik som älskar den här musiken under flera år och har en stor publik att ta vara på. Vår 90-talsfest var redan bokad när vi läste om Bröderna Olssons festival i NWT. Min första tanke var ett samarbete, vi kunde gå in som medarrangör eller något liknande. Vi ringde direkt och frågade om någon form av samarbete, men det var inte aktuellt.

Nöjesfabriken har utöver aktiviteten i huset tidigare arrangerat bland annat Gyllene Tiders avskedsturné i Mariebergsskogen.

– Jag försöker twista vår 90-talsdag till att bli mer fest. Folkparksfest-känsla! Sedan tror jag också att vi kommer att ta emot publiken från Mariebergsskogen när de slutat där vid midnatt eftersom vi i augusti förhoppningsvis får hålla öppet till 3 på natten.

Tror du det finns en publik för er båda?

– Ja. Så populärt är det. Vi kommer att ha fullsatt, 3000 personer. Men ett samarbete hade varit det bästa. Det är viktigt att kunna ha en dialog när man bokar större grejer.

Artikeltaggar

90-talBröderna OlssonGyllene TiderKonserterMariebergsskogenMattias OlssonMusikNöje/KulturNöjesfabriken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.