Hoppa till huvudinnehållet

Gruvberger gör politisk comeback i Hagfors

Publicerad:
 Per Gruvberger
Per Gruvberger Foto: Helena Karlsson

Förre kommunalrådet i Filipstad Per Gruvberger (S) ger sig nu in i Hagforspolitiken. Vid måndagens fullmäktigesammanträde valdes han till vice ordförande i Hagfors energi.

Per Gruvberger som nyligen flyttat till Hagfors ersätter därmed Ingemar Tönnberg (S) som avsagt sig alla sina politiska uppdrag.

– Det känns inget speciellt. Jag har varit med i styrelsen för energibolag i många år. Jag blev tillfrågad så var det okej, säger Per Gruvberger.

Är du intresserad även av andra uppdrag inom Hagfors kommun?

– Nej.

Oppositionsrådet Tomas Pettersson (S) ger sin kommentar till att Gruvberger valts in.

– Det är jättekul. Han kommer att tillföra jättemycket med sin stora erfarenhet. Det här kommer betyda mycket för hela kommunen och för politiken, säger Tomas Pettersson.

Riksdagsman Mikael Dahlqvist (S) är ordförande för Socialdemokraterna i Hagfors.

– Per har en gedigen erfarenhet och det vore dumt av oss att inte ta tillvara hans kunskap och engagemang. Men han har nyligen avgått från ett tungt uppdrag och har nog inga ambitioner på att göra en ny politisk karriär, säger Mikael Dahlqvist.

Artikeltaggar

FilipstadHagforsPer GruvbergerPolitikTomas Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.