Karlstads universitet kapsejsar

Signerat
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Försöker de medvetet provocera?

För att locka studenter inför hösten lanserar Karlstads Universitet sin kampanj ”välj din väg”. Personliga drömmar är i fokus. Det är passande då personen som drömt ihop kampanjen verkar sakna all markkontakt. Utbildningarna presenteras under piffiga rubriker som algoritmaktivist, inkluderingsingenjör, trolljägare och vem har inte drömt om att bli ”Unicornuppfödare”.

Det är bara ytterligare ett exempel bland många där ”woke” PR med vänsterpolitiska böjelser möter organisationer med liknande skygglappar. Har de inte förstått att de skämmer ut sig själva och resten av Sverige? Universitetets viktiga uppdrag borde inte förminskas av ideologiska dimmor och reklammakarnas dåliga idéer.

All uppmärksamhet är inte bra uppmärksamhet. Låt gå att någon i ledet av beslutsfattare trodde det skulle vara roligt att provocera högern. De är säkert stolta över sin fyndighet, men det är bara tramsigt. Allmänheten har tröttnat på självgod vänstersmörja – attrahera studenter genom att höja nivån på utbildningen i stället.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.