Hoppa till huvudinnehållet

SMHI varnar för gräsbränder

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: ADAM IHSE / TT

SMHI gick på måndagen ut med en varning för gräsbränder i snöfria områden i Värmland.

Varningen gäller även Örebro län och Dalsland.

– I och med att vi inte haft någon snö den här vintern så har vi redan nu en del torrt fjolårsgräs så det kommer inte dröja innan vi har gräsbränder, säger Tomas Carlsén, räddningschef i beredskap på Bergslagens räddningstjänst.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDalslandGräsbränderÖrebro länRäddningstjänstenSMHITomas CarlsénVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.