Hoppa till huvudinnehållet

Conrads Wilhelm slog till på Solvalla

Publicerad:
Kristian Lindberg vann på Solvalla med Conrads Wilhelm.
Kristian Lindberg vann på Solvalla med Conrads Wilhelm. Foto: Kristina Green

Solvalla var värd för söndagens GS-75 spel och dit hade Kristian Lindberg åkt med sin andelshäst Conrads Wilhelm för att vara med i ett autostartslopp över lång distans.

Årjängstränaren hade verkligen hittat en lämplig proposition för nioåringen hade bara några hundralappar upp till loppets tak som var 950 000 kronor.

Från spår fyra bakom vingen kom Kristian relativt bra iväg och kunde redan efter en knappt halvvarv överta spets vilket är en position som Conrads Wilhelm inte haft så ofta då han inte är känd för att vara någon ”raket” från start.

Från ledningen ökade Årjängstränaren tempot sista halvvarvet vilket gjorde att storfavoriten Payet D.E aldrig var någon hot om segern.

– Jag trodde inte att jag skulle sitta i ledningen efter 400 meter. Jag har tidigare kört lite passivt med honom och suttit fast men i dag skötte han sig exemplariskt, sa Lindberg som gav hästen fem av fem i betyg vilket är förståligt då segertiden blev fina 1 15,2a/2 640 meter och det såg ut att finnas gott om krafter kvar när mållinjen skars.

Lullaby S.I.R. trea

Den andre värmlänningen som tävlade på nationalarenan var Niclas Benzon som i GS 75-inledningen körde Lullaby S.I.R åt Anna Björlin. Efter en långsam start sände Niclas fram stoet i dödens när 1 400 meter återstod av loppet. Ekipaget kämpade bra men var chanslöst att utmana ledaren Digital Track och fick också se Melizza från vinarhålet passera kort före mål.

Noterbart är att sju rätt gav över 700 000 kronor trots att Örjan Kihlström vann två lopp, Sofia Adolfsson vann montéloppet och Erik Adielsson vann med Arnie Express som var den överlägset mest streckade hästen inom GS-75.

De två vinnarna som såg till att det blev så bra betalt var Horatio Fortuna körd av Roman Matzky streckad på fyra procent och Conrads Wilhelm, fem procent, som besegrade Payet De vilken var mångas spik i avslutningen.

Artikeltaggar

Anna BjörlinKristian LindbergNiclas BenzonSolvallaTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.