Hoppa till huvudinnehållet

Stående ovationer på Vikingarnas specialshow

Publicerad:
Vikingarna spelade både egna låtar och musik av artister som Frank Sinatra och Elvis Presley.
Vikingarna spelade både egna låtar och musik av artister som Frank Sinatra och Elvis Presley. Foto: Sanna Stark

Fullsatta säten, busvisslingar och stående ovationer. Så sammanfattas premiärshowen som det återförenade Vikingarna höll på Scalateatern i Karlstad.

Stämningen gick att ta på inför den första av de två slutsålda specialshowerna som Vikingarna höll på Scalateatern i Karlstad under lördagskvällen.

Christer Sjögren: "Jag är lika dödlig som alla andra"

Två av de förväntansfulla i publiken var Arvikaborna Eva Olsson, 75 år, och Anna-Greta Glasgård, 65 år.

– Det här är nostalgi. Vi har varit fans ända sedan vi var tonåringar. Vi har ingen favoritlåt utan all musik från Vikingarna är bra, och Christer Sjögren har ju en väldig stämma, säger de.

Arvikaborna Eva Olsson, 75 år, och Anna-Greta Glasgård, 65 år, var förväntansfulla inför den första showen.
Arvikaborna Eva Olsson, 75 år, och Anna-Greta Glasgård, 65 år, var förväntansfulla inför den första showen. Foto: Sanna Stark

Jubel och busvisslingar

Publiken jublade när konferencieren Ragnar Dahlberg kom ut på scenen.

– Många har längtat efter den här dagen, att få se Vikingarna framför en sittande publik. Låtarna lever, inledde han med strax innan Vikingarna drog igång showen med låten "Ikväll".

Mellan skönsången gav Vikingarna en tillbakablick på bandets historia i kronologisk ordning och bjöd in publiken till både skratt och nostalgiska minnen. Showen avrundades med låten "Leende guldbruna ögon" till stående ovationer och en publik som sjöng med mellan jublet och busvisslingarna.

"Det var toppen"

Ulf Jonsson, 80 år från Karlstad, var nöjd över showen.

– Det var toppen, lika bra som när Färjestad vann hockeymatchen i torsdags.

Ulf Jonsson kunde inte heller välja en särskild favoritlåt av Vikingarna, men var särskilt glad över att de avslutade med "Leende guldbruna ögon".

– Den är ju riktigt bra, säger han.

Ulf Jonsson, 80 år från Karlstad, tyckte att showen var lika bra som den senaste hockeymatchen mellan Färjestad och Frölunda.
Ulf Jonsson, 80 år från Karlstad, tyckte att showen var lika bra som den senaste hockeymatchen mellan Färjestad och Frölunda. Foto: Sanna Stark

Artikeltaggar

Christer SjögrenKarlstadNöje/KulturNyheterScalateaternVikingarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.