Svenneling vill inte bli ny V-ledare

Publicerad:

Håkan Svenneling (V) tänker inte kandidera till att bli Jonas Sjöstedts efterträdare. Det rapporterar Värmlands Folkblad på fredagen.

– Vi får se om läget är ett annat i framtiden, säger han till VF.

Det var Vänsterpartiet i Värmland som nominerade Svennerling.

Men Svenneling avstår alltså från att försöka erövra partiledarposten.

– Det är väldigt hedrande att bli nominerad, och jag har fått mycket stöd och glada tillrop från min partiförening i Karlstad, från V i Värmland och många värmlänningar som hört av sig. Men det har också visat sig ganska tydligt att jag inte har den backning som behövs ute i övriga landet för att axla ett sånt här stort uppdrag. Därför har jag bestämt mig för att inte kandidera vidare, säger Svenneling till VF.

Artikeltaggar

Håkan SvennelingKarlstadNyheterVänsterpartietVärmlands Folkblad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare