Slowgold - Träffsäkert uppbrott

Skivor
PUBLICERAD:

Redan i den viskande inledningen i Aska förstår man att något är annorlunda den här gången. Slowgold har äntligen inget att bevisa längre, bara något att berätta. Det är ett mjukare ljudlandskap även om texterna är lika vassa, om inte vassare, som tidigare.

Inget kvar att bevisa.

Visst har Amanda Werne en säregen och trolsk röst, men framförallt är hon en fantastisk gitarrist. När det tänder till, till exempel i Din Hand, låter hela produktionen mer varm och genomtänkt. Singeln Nåt är träffsäker i sin beskrivning av att lämna en relation där inte bara relationen försvinner utan även en stor del av vänkretsen. Munspelet i Inte Här påminner fortfarande om Neil Young, men här finns också överstämmor med paralleller till Pixies.

Slowgold vill lämna, göra upp med sin historia och bryta ny mark, och det lyckas de med.

Bästa låt: Nåt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.