• idag
  3 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ozzy Osbourne - Är detta slutet?

Skivor
PUBLICERAD:

Ozzy Osbourne

Ordinary man
(Epic)

Hur mår The Prince of Darkness? Den planerade världsturnén ligger i träda och i början av året berättade sjuttioettåringen om sin Parkinson.

Mannen med nio liv sjunger i titelspåret, uppbackad av Sir Elton John, ”I don’t know why I’m still alive, yes, the truth is I dont’t want to die an ordinary man”. Det kommer han definitivt inte göra. Ozzy är ingen vanlig man, men albumet har, likt David Bowies Blackstar, en aura av adjö – om än i dur.

Femtio år efter debuten med Black Sabbath står han rakryggad tillsammans med den producerande gitarristen Andrew Watt, bassisten Duff McKagan och trummisen Chad Smith och pinkar i redan markerat revir. Rösten, den doomiga släpigheten, några ballader och en radda klibbiga refränger. Det är en konst att referera till sig själv, men albumet har ryggrad och en naken ärlighet som förlåter åldersrynkor. Det känns småmysigt att fortfarande kunna recensera ett färskt Ozzy Osbourne-verk och så länge som det är möjligt kommer jag fortsätta att lyssna.

Bästa sång: Ordinary man

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.