• idag
  3 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Grimes - Stora ambitioner, stora resultat

Skivor
PUBLICERAD:

Grimes

Miss Anthropocene
(4AD)

Det var några år sedan sist vi fick ett Grimes-album. Hon har samarbetat med andra musiker, för all del. Och streamat spel med Megan James från Purity Ring. Hon har i alla fall inte suttit i ett mörkt rum och väntat på nästa albumsläpp. Det hörs även på nya skivan, Miss Anthropocene. Det är ett album som rinner över av infall, intryck och ambitioner att verkligen säga något. Eller allt. Helst på samma gång.

För det mesta lyckas ambitionen på så vis att jag fängslas från början till slut, med enbart små stunder som känns något utdragna och överspelade. Exakt vad Grimes säger, eller vill ha sagt, är jag inte helt säker på. Allt, som sagt. Men det är kanske poängen – en kakofoni av lekfullhet, ord, melodier och en konstant växling mellan ljus och mörker (mest mörker, dock). I grund och botten är Miss Anthropocene en bra popskiva, helt enkelt. Det kanske är så enkelt.

Bästa låt: Violence

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.