• idag
  3 apr
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Emil Ingmar - Lovande värmländsk debut

Skivor
PUBLICERAD:

Emil Ingmar

Karlavagnen
(Prophone)

Att koppla musik till minnen är det nog många som gör, men att kunna skapa musik av sina minnen är få förunnat. Jazzpianisten Emil Ingmar debuterar med ett album fullt av längtan till och minnen från barndomens Värmland.

Ingmars lätta pianomelodier får svävande rymd och tyngd av bland andra instrumentalisterna Jonas Knutsson, Calle Rasmusson och Fredrik Jonsson. Tillsammans skapar de nostalgisk och melodisk jazz med drag åt pop.

Det är charmigt att döpa låtarna till Klarälven, Alster, ja till och med Tjäderstigen på Norra Kroppkärr i Karlstad har fått en låt döpt efter sig. En mycket lovande debut och en artist jag gärna vill höra mer från.

Bästa låt: Buss 823

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.