Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningarna slarvigast med husnycklarna

Publicerad:
Svenskarnas slarviga beteenden sätts i fokus i och med att Slarvighetens dag "firas" under torsdagen.
Svenskarnas slarviga beteenden sätts i fokus i och med att Slarvighetens dag "firas" under torsdagen. Foto: Hasse Holmberg

Svenskarnas slarviga beteenden sätts i fokus i och med att Slarvighetens dag "firas" under torsdagen.

En ny undersökning från Kantar Sifo och Verisure visar att just slarvighet kan skapa osäkerhet i hemmet – och att föräldrar är den grupp som slarvar mest. Undersökningen visar även att invånarna i Värmland slarvar mest med att glömma nycklarna i dörren.

– I vardagsstressen kan det vara enkelt att minnet sviker en, men det som kan verka som en enkel rutin är viktigt för säkerheten och skapar en större trygghet i hemmet. Ett tips är att prata med hela familjen om hur ni skapar en rutin för att öka säkerheten – exempelvis kan ni sätta upp post-it-lappar i hemmet som minskar slarvet, säger Fredrik Ringborg, trygghetsexpert på Verisure i ett pressmeddelande.

Värmland landar även på en andraplats i undersökningen när det gäller slarv med att lämna fönster eller altandörr öppen i samband med semesterresan.

Artikeltaggar

InbrottLarmNyheterVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.