Hoppa till huvudinnehållet

Jas Ribb inledde V4-raden

Publicerad:
Marcus Hultman vann V4-1 på Momarken med Jas Ribb som tränas av Victoria Roos.
Marcus Hultman vann V4-1 på Momarken med Jas Ribb som tränas av Victoria Roos. Foto: Andreas Dagström

Det var gott om framgångar för regionen vid Momarkens lunchtrav under torsdagen.

Bäst gick det för Victoria Roos Jas Ribb, som vann V4-1 tillsammans med Marcus Hultman, och Therese Anderssons Tjomsensin som vann det sista loppet.

Jas Ribb är bäst när han får spara på speeden och det här loppet blev perfekt när Marcus Hultman hittade tredje par utvändigt och det inte kom några tidiga attacker bakifrån.

I utgången av den sista kurvan sattes attacken in och Jas Ribb avslutade rappt och fångade in den ledande favoriten Bear Man kort före mål.

Vinst efter dramatik

I det sista loppet blev det stor dramatik. Therese Anderssons Tjomsensin hade kopplat ett klart grepp när han galopperade i den sista kurvan tillsammans med Per Oleg Midtfjeld. I det läget fick Öygard Pål ett försprång men Tjomsensin kom tillbaka och hann fram till seger.

Även det andra loppet bjöd på dramatik när Golden Vici galopperade bort vinsten i den sista kurvan. Nu vann istället Zenato före Björn Ceder-tränade Victor C., som avslutade fint tillsammans med Dagfinn Aarum.

Målfotoförlust

Niclas Benzon var nära att vinna det tredje loppet med Souvenir d'Inverne från spets, men i de sista stegen åkte de dit mot Impressive Choice.

Mira Prawo spetsvann V4-4 med värmländskt på platserna bakom. Deepak Am, Peter Strömberg tränar, avslutade bra från fjärde par utvändigt med Erlend Rennesvik och Fairyman höll bra som trea med Marcus Hultman efter ett offensivt upplägg.

Niclas Benzon tog ytterligare en andraplats under dagen i det femte loppet med Listas Braveheart och Marcus Hultman var inte långt ifrån att ordna en skräll i det sjätte loppet när han blev tvåa med Tors Spik.

Artikeltaggar

Marcus HultmanMomarkenNiclas BenzonPeter StrömbergTravV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.