Hoppa till huvudinnehållet

90-talsfestival till Mariebergsskogen

Publicerad:
E-type kommer.
E-type kommer. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Nu är det klart att den ambulerande nostalgifestivalen Vi som älskar 90-talet kommer till Karlstad och Mariebergsskogen i sommar.

Tolv akter ska spela sina hits från 90-talet och det är eurodans med artister som E-type, Dj Sash!, East 17, Paradisio och Basic Element som står på programmet under festivaldagen.

– Vi har märkt att 90-talet är väldigt hett just nu, säger Mattias Olsson på Olssons brygga i Arvika som står som lokal arrangör.

– Det ska vara en partyfestival, folk ska dansa och ha kul. Upplevelsen blir den värsta nostalgitrippen.

Totalt blir det sex stop för festivalen i Sverige.

– Artisterna spelar allt från tio till två låtar, alla har inte fler hits än så. Det ska vara högt tempo från det att vi öppnar dörrarna vid fyra-tiden till vi stänger klockan 01.

Målgruppen, är det fyrtioplussare?

– Det här kan vara överraskande, men företaget som står bakom festivalen har gjort undersökningar som visar att den typiska besökaren är tjej och 27 år. Vi siktar på en väldigt blandad publik, det är många yngre som tycker att den här musiken är kul.

Bland akterna finns också Karlstadsduon Da Buzz. Vi som älskar 90-talet arrangeras den 28 augusti.

Artikeltaggar

90-talDa BuzzFestivalerKarlstadMariebergsskogenMattias OlssonMusikNöje/KulturNostalgiOlssons brygga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.