Hoppa till huvudinnehållet

Tre SM-guld till Värmlands tennisveteraner

Publicerad:
Jan Henriksson och Johan Christenson.
Jan Henriksson och Johan Christenson. Foto: Privat

Värmland lyckades bra i veteran-SM i tennis i Göteborg.

Johan Christenson, Karlstad, tog storslam i 55-årsklassen och i 75 knep Håkan Ellwe/Lennart Tobiasson, Hammarö, guld i dubbel.

Christenson blev singelmästare i största klassen med hela 56 deltagare (totalt 500 i hela SM) och vann dubbel ihop med klubbkamraten Jan Henriksson.

– Jag gick igenom hela SM-veckan med totalt nio segrar på sex dagar utan setförlust, berättar Christenson.

I singelsemifinalen spelade den tredjeseedade värmlänningen bländande tennis och lyckades slå förra årets SM-vinnare Henrik Blomberg, Ullevi, med odiskutabla 6–1, 6–1.

I finalen gav sjundeseedade Stefan Vanemo, Nässjö, upp i underläge 1–3 i första set.

I dubbel lyckades Christenson försvara sitt guld från förra året, den här gången med min klubbkompis Jan Henriksson. Duon gick in som oseedad och tog titeln efter att ha besegrat de tre högst seedade paren i kvartsfinal, semifinal och final. Guldmatchen mot Henrik Blomberg/Hans Jönsson, Ullevi, slutade 7–6, 7–6.

– Jag tror inte någon spelare från Karlstad tagit dubbla SM-guld tidigare, säger Christenson, och berättar att han är obesegrad i sina fem senaste SM, men i somras blev det bara två brons i Båstad eftersom lag-VM olyckligt krockade med SM.

Christenson var bra även som yngre, trots att han valde att satsa på studier framför tennisen, och har totalt tio SM-medaljer varav ett guld i singel, två guld i dubbel och lika många i lag. Närmast väntar lag-VM i Florida där han är spelande kapten.

Håkan Ellwe och Lennart Tobiasson.
Håkan Ellwe och Lennart Tobiasson. Foto: Privat

Hammaröspelaren Håkan Ellwe har också många SM-medaljer, främst i dubbel med sammanlagt elva i och med den här triumfen. Nu tog han tredje titeln tillsammans med Lennart Tobiasson. I semifinal besegrades Göran Nordenhök/Jan Landsberg, Djursholm, med 7–6, 7–6 och i finalen lämnade Hans Eberstein /Vilnis Vieglins, Upsala, walkover.

I singel nådde båda semifinal. Ellwe föll med 4–6, 6–7 mot Nordenhök och Tobiasson mot slutsegraren Henrik Andrén, Söndrum, med 1–6, 2–6.

Tidigare Karlstadsspelaren Andreas Lindgren tog brons i 40-årsklassen i både singel och dubbel. Han tävlar dock numera för Enebyberg i Danderyd.

Artikeltaggar

Håkan EllweJohan ChristensonLennart TobiassonTennis

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.