Barnen som ska delta i Arlaloppet på onsdag lär inte bli besvikna på belöningen för insatsen i skidspåren.
I målfållan väntar sammanlagt 800 kanelbullar, bakade av Spångbergsgymnasiets restaurangprogram samt elever på Komvux.
– Vi har delat upp det, så vi bakar 400 bullar var, säger restaurangläraren Fredrik Bosander.
Doften av kanel och kardemumma spred sig över hela Bergmästarholmen i söndags.
För det var då som några av kanelbullarna som ska serveras under Arlaloppet på onsdag bakades. I ett inlägg på Spångbergsgymnasiets sida på Facebook bjöd restaurangläraren Fredrik Bosander in alla niondeklassare till Bergmästargårdens kök i söndags, så att de skulle kunna få en inblick i restaurangprogrammets verksamhet inför det slutliga gymnasievalet.
En av dem som tog chansen att komma till köket och baka bullar med Fredrik Bosander var Finn Hoebe. Han har dock några år kvar innan han ska göra sitt gymnasieval eftersom han än så länge håller till i fjärde klass på Åsenskolan.
– För att det är kul, säger han om varför han hade kommit till Bergmästargårdens kök.
Är restaurangprogrammet någonting du kan tänka dig att söka den dagen du ska göra ditt val till gymnasiet?
– Ja, kanske. Men jag vill bli bonde.
Medan degen knådades och gjordes ordning för att penslas med fyllning gjorde Fredrik Bosander sitt bästa för att lyfta fram restaurangnäringens många fördelar.
– Som kock eller servitör kan du få jobb över hela världen, sa han medan en plåt med bullar lades undan för jäsning.
Finn Hoebe har dock många år kvar innan han kan ge sig ut på eventuella utlandsäventyr på egen hand. Närmast väntar ett äventyr av ett annat slag då han är en av alla elever som ska åka Arlaloppet på onsdag.
– Ja, jag ska åka, säger han med ett leende.
Och när han åkt i mål kommer han att få smaka på en av de 800 bullarna - kanske en som han själv har bakat.