Sebastian Stakset besökte Arvika: "Jag har levt ett rövarliv"

Publicerad:
Sebastian Stakset besökte under helgen flera av kyrkorna i Arvika, här under söndagens gudstjänst i Trefaldighetskyrkan. Foto: Linus Carle

Sebastian Stakset levde ett rövarliv med kriminalitet, droger och våld. Sedan blev han frälst av det kristna budskapet. Under helgen besökte han Arvika.

Sångaren och rapparen Sebastian Stakset var medlem i hiphopgruppen Kartellen och gick under artistnamnet Sebbe Staxx. Parallellt med musikkarriären levde han – som han själv säger – ett "rövarliv" med droger, våld och kriminalitet. Fängelsestraffen avlöste varandra, men sedan tog livet en vändning. Han blev frälst.

Stakset lämnade kriminaliteten och drogerna efter att ha funnit gud. Om detta och mycket mer berättade Sebastian om när han under helgen besökte Arvika. Utöver hans livshistoria spelade han också en del av sin musik.

Sebastian Stakset.
Sebastian Stakset. Foto: Linus Carle

Samtliga av helgens evenemang var välbesökta. Under fredagskvällen var han på Ritz, i lördags på Pingstkyrkan och Equmeniakyrkan och i söndags deltog han på gudstjänsten i Trefaldighetskyrkan.

På söndagens gudstjänst berättade han mer om sitt tidigare mörka liv.

– Jag har levt ett rövarliv med fängelse, droger och kriminalitet på heltid. Fram tills jag var 30 år har jag bara spridit mörker och hat. Men i dag är allt hat borta, säger han.

Sebastian fick också frågan från prästen Kim Sanfridsson om hur hans omgivning reagerat på förvandlingen.

– Det finns olika uppfattningar. Mina barn såg samma förändring som Jesus; att jag blev befriad från demonerna. Samma med min fru som blev tacksam. Mina vänner såg med tiden att det faktiskt fungerade. Överlag har allt varit väldigt positivt, folk har börjat acceptera förvandlingen, säger han.

Arrangör för helgens aktiviteter var Arvika kristna råd.

Artikeltaggar

ArvikaEqumeniakyrkanNyheterPingstkyrkanRitzSebastian StaksetTrefaldighetskyrkan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare