Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Infekterat i Forshaga - övergång upprör

Publicerad:
Filip Nordström, 21, har kritat på för Lindlöven.
Filip Nordström, 21, har kritat på för Lindlöven. Foto: Tommy Andersson

Filip Nordström lämnar Forshaga för Lindlöven - och övergången är enligt NWT:s uppgifter allt annat än friktionsfri.

Situationen beskrivs som väldigt infekterad.

Det är i Forshagas egen spelartrupp schismen finns. Enligt tidningens uppgifter var ett tiotal spelare aktuella för en övergång innan transferfönstrets stängning, natt till söndag, men ingen tilläts lämna.

Eller ja, alla förutom en - Filip Nordström.

Han presenterades av Lindlöven senare under söndagen och detta ska ha skapat ett stort missnöje bland de spelare som också var aktuella för en flytt.

Forshagas sportchef Christer Larsson säger så här om situationen:

– Anledningen till att vi släppte Filip och ingen annan var för att han var den enda med en klausul i sitt kontrakt som möjliggjorde en flytt. Sen har vi sagt sedan innan att så länge vi har chansen på playoff så skulle inte skicka iväg spelare till höger och vänster.

Skarp kritik mot transfercirkusen: "Det är skit!"

Spelartruppen ska också, enligt uppgifterna, ha blivit informerad bara timmar innan deadline om att Forshaga inte kommer låta en enda spelare lämna klubben. Flera spelare tycker därför att hela situationen känns "orättvis och frustrerande".

– Det är inget jag märkt av. Vi hade match idag (söndag) och det är klart att motivationen kanske inte är på topp när chansen till playoff är så liten, men annars är det inget särskilt missnöje, säger Larsson.

Inför söndagens match mot Eskilstuna Linden hade laget fortfarande en teoretisk chans på playoff. Det slutade med suddenförlust och chansen gick upp i rök.

Men nu är alltså övergångsfönstret stängt, och ingen annan spelare har chansen att lämna klubben.

Artikeltaggar

Christer LarssonFilip NordströmForshaga IF IshockeyHockeyettanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.