Hoppa till huvudinnehållet

Petad Svensson tillbaka – vinnare direkt

Publicerad:
Markus Svensson stod för en helgjuten insats mot Brynäs.
Markus Svensson stod för en helgjuten insats mot Brynäs. Foto: Tommy Pedersen/TT

Markus Svensson är tillbaka.

Efter fyra raka matcher på bänken fick han chansen mot Brynäs - och som han tog den.

– Jätteskönt, säger FBK-målvakten efter 5-2-segern.

Det har blivit skralt med speltid för Markus Svensson efter nyår. Av de 13 matcher som spelats under 2020 har han bara fått förtroendet i tre, senast mot HV71 där han blev utbytt efter två perioder.

Det var således en taggad Markus Svensson som vaktade buren hemma mot Brynäs under lördagskvällen.

Måltorkan över – dubbla klassmålen avgjorde för FBK

– I dag behövde jag knappast elda på mig själv om man säger så. När man inte spelat på ett tag kan det ibland bli att man vill vinna för mycket och det är en balansgång det där. Men jag försökte bara hålla fokus på det jag själv skulle göra och inte bli för resultatorienterad, säger Svensson.

Och visst såg det ut som att han hade fokus på rätt saker.

För trots att Brynäs "bara" skickade iväg 18 skott så bjöd Markus Svensson på en rad högklassiga parader. Ja, låt säga matchavgörande räddningar - speciellt i tredje när Brynäs reducerat till 2-3 och gick för kvittering.

– Det kändes bra och det är klart att man alltid vill komma upp med räddningar som behövs. Men jag tycker att det är en fantastisk laginsats och att vi vinner välförtjänt.

FBK vann till slut med 5-2 efter två mål i tom bur.

Är du besviken över att du inte fått spela mer än vad du gjort?

– Man vill ju såklart alltid spela men jag tycker att Arvid har gjort det bra. Det handlar bara om att kriga på helt enkelt. Under en sådan period där man inte spelar lika mycket får man se till att träna hårdare bara.

Borde du ha fått chansen fler gånger?

– Det är inget jag har funderat över. Jag har lagt allt fokus på att prestera så bra jag kan, varje dag.

FBK-tränaren Peter Popovic om Markus Svenssons insats:

– Mycket bra! Det är en svår match där det inte kommer massor med avslut men Brynäs var läskiga varje gång de kom. Det är lättare för en målvakt när man får känna på pucken lite mer.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyMarkus Svensson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.