Tami Neilson - Retro hela vägen

Skivor
PUBLICERAD:

Tami Neilson bröt sig ur en slags Carter Family, kanadensiska the Neilsons, genom att flytta till Nya Zeeland. Där har hon gjort raketkarriär med sin retrodoftande country, soul och americana.

På Chickaboom! tar hon retrocountryn till ytterligare en nivå. Allt är inspelat live, vilket ger en autentisk känsla, även om det tenderar att bli lite onyanserat ibland. Här finns låtarna om den värdelösa partnern och drömmar om ett bättre liv som berömd artist. Neilson ger rejäla svingar åt både höger och vänster och berättar hur det är att vara kvinnlig artist i countryvärlden, och man undrar om det verkligen inte skett några förändringar alls där sedan metoo-rörelsen. Senaste singeln You Were Mine är verkligen en sånguppvisning från ett brustet hjärta.

Bästa låt: You Were Mine

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.