Hoppa till huvudinnehållet

Tame Impala - Elegant tripp till månen och tillbaka

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Dimmig fusion mellan poppiga melodier och ökenrock. Tame Impala från Australien kan konststycket att kombinera trippiga månfärder med soldränkta melodier. Och med The Slow Rush fortsätter resan.

Albumet vandrar varsamt på sandiga stränder likväl som pulserande klubbar. Den vibrerande atmosfären hålls samman av ett elegant hölje där ljudeffekterna varvas med klassiskt piano och sliriga gitarrer gungas in i mjuka dansanta beats. Borderlines sofistikerade aura känns grandios samtidigt som effekterna varvas med mjuka flöjtinslag medan låten Glimmer dansar in i en meditativ trans.  Lost in Yesterday ligger inte långt ifrån hiten Elephant.

Kevin Parkers Tame Impala komiberar trippiga månfärder med soldränkta melodier.
Kevin Parkers Tame Impala komiberar trippiga månfärder med soldränkta melodier. Foto: Robert Altman

Tame Impalas tjusning vilar någonstans i gränslandet mellan psykrockens hallucinogena förnimmelser och poppiga melodier som vandrar runt i ett mjukt 60-tals glow. Som ett vattenhål i öknen där uttrycken flätas samman till ett.

Bästa låt: Lost in Yesterday

Artikeltaggar

AustralienPop och rockRecensionSkivor